KURSER PÅ ÅSEN TEATER.

Aasen Teater tilbyder kurser, undervisning og teaterworkshops.
Vi arbejder med børn, unge, voksne på arbejdspladser, i  kommuner og foreninger…

HAR DU ET BEHOV, SÅ HAR VI EN PLAN.

 

 

Ung Scenekunst

- Vi arbejder med fysisk teater som grundlaget for dannelsen af karakteren.
-  Den folkelige tradition i teatret, samt folkemusikken og balladesangen.
-  Maskearbejdet - funderet på den italienske masketradition: Commedia dell´arte
- Auteurbegrebet: Vi planter auteur-frøet Vi arbejder med en stærk afsender. Vi tager elevernes personlige udtryk med i arbejdet. De får  en personlig stemme i verden, teatret bliver samfundsrelevant.
- Som metode arbejder vi bl.a. med devising: Eleverne skaber materialet i fællesskab med instruktørerne på gulvet. Gruppen kommer til at sætte sit aftryk på forestillingerne.
-  Eleverne får en forestilling med hjem. Forestillingerne spilles ofte i nye sammenhænge og på alternative arenaer.

 

Maskekursus.

Masken sætter mennesket fri. Ideer og udtryk, man slet ikke vidste, man rummede, dukker frem.
Masken kan hjælpe:
Skuespilleren med at finde flere lag i rollen.
Den uøvede med at få et større udtryk på scenen.
Både børn og voksne kan lære at spille med masker.
Vi arbejder med de italienske Commedia dell´arte masker og underviser i at spille med maske og finde maskens fysiske udtryk.
Kurset henvender sig til teatergrupper, børnehold på de musiske skoler, gymnasier, efterskoler, folkeskoler.

 

 

Teaterlejrskoler og blandede grupper.

Skoleklasser fra 5.-8. klasse  kan komme på teaterlejrskole med professionelle instruktører og indstudere forestillingen "Biskoppen i Børglum". Her fortælles en grum historie med teatermasker om livet på Børglum Kloster i Middelalderen. Efter 3-5 dage på lejrskole tager klassen hjem, og forestillingen kommer med. Den skal vises for forældre og kammerater på skolen. Vi kan også sætte en anden forestilling op, hvis klassen ønsker det.

 

 

 

 

Voksne og børn sammen.

Kurser for blandede grupper kan være for voksne og børn sammen. Et samarbejde kan være med f.eks. Røde Kors eller andre organisationer. Projektet er her at lave en forestilling, der handler om de historier, deltagerne byder ind med. Teater er velegnet til at blive bedre til dansk: Det er svært at spille teater om noget, man ikke forstår.

 

 

 

 

Den dag, da mødedagen blev til handling og latter. Anderledes dage på arbejdspladsen, uddannelsesinstitutionen, i Kommunen, Jobcentret.

 

 

Vi researcher sammen med en person eller en mindre gruppe fra stedet, som også kan være en kommunal institution eller et jobcenter. Vi sammensætter et program, hvor det konkrete fagområde kommer i spil. Medarbejderne spiller  rollespil om konflikter eller nye udfordringer. Dialogen er både fysisk og verbal. Folk kommer tættere på hinanden på en anden måde. Og der bliver grinet over det uventede.

Hvis det er forløb over flere dage, arbejder vi med Forumteater. Det er en teaterform, hvor vi først laver spil om det, der ikke fungerer, hvorefter dem, der agerer publikum, overtager spillet og ændrer det, så konflikter opløses eller ses fra nye vinkler.

 

aasenteater@gmail.com